Proiecte case lemn
 

Warning: Parameter 2 to plgContentSIGPlus::onPrepareContent() expected to be a reference, value given in /home/r40800lari/public_html/proiecte-case-lemn.ro/libraries/joomla/event/event.php on line 68

Warning: Parameter 2 to plgContentTags::onPrepareContent() expected to be a reference, value given in /home/r40800lari/public_html/proiecte-case-lemn.ro/libraries/joomla/event/event.php on line 68

Warning: Parameter 2 to plgContentEmailCloak() expected to be a reference, value given in /home/r40800lari/public_html/proiecte-case-lemn.ro/libraries/joomla/event/dispatcher.php on line 136

Warning: Parameter 2 to plgContentLoadModule() expected to be a reference, value given in /home/r40800lari/public_html/proiecte-case-lemn.ro/libraries/joomla/event/dispatcher.php on line 136

Warning: Parameter 2 to plgContentPagebreak() expected to be a reference, value given in /home/r40800lari/public_html/proiecte-case-lemn.ro/libraries/joomla/event/dispatcher.php on line 136
{jatabs animType="animMoveHor" style="" position="top" widthTabs="120" heightTabs="30" width="100%" height="auto" mouseType="click" duration="1000" view="introtext" type="articles" ids="1, 2, 3, 4" }{/jatabs}

Informatii

Oferta proiecte case lemn

Consideram ca la o constructie este deosebit de importanta relatia cu vecinatatile si mediul inconjurator, natural sau construit, precum si personalitatea si stilul de viata al beneficiarului (utilizatorului).

Proiectele prezentate pe site-ul nostru au fost realizate in general pe baza de comanda individuala, sunt proiecte personalizate. Prin prezentarea lor dorim sa exemplificam posibilitatile numeroase, foarte variate ale utilizarii lemnului si structurilor din lemn.

 
In caz ca sunteti interesati in constructii din lemn, respectiv proiecte sau servicii de consultanta, va rugam sa ne contactati:
 
 
Larix Studio s.r.l.
Gheorgheni, Harghita
e-mail: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza
 

Cei mai interesanti zece arbori

Mai jos  va prezentam cei mai interesanti 10 arbori de pe planeta. 

10. Ciprul singuratic - Lone Cypress


Se gaseste in apropierea oceanului Pacific, pentru ca iubeste bataia vantului. Acest tip de copac nu impresioneaza prin inaltime, caci este de statura mai mica, insa compenseaza prin impozanta iconica: un copac singuratic la tarmul oceanului.
 
Lone cypress

9. Copacul Circ - Circus Tree


Fermierul Axel Erlandson are ca hobby arborsculptura. El a plantat sase copaci inalti, in forma de cerc, dupa care i-a sculptat in forma diamantului. Erlandson nu a publicat nimic despre cum a realizat aceste sculpturi din copaci, iar in anul 1985 a vandut copacii miliardarului Michael Bonfante, care le-a transportat in parcul lui - Bonfante Gardens.

Circus tree

8. Gigantul Sequoia - General Sherman's Tree

"Giant Sequoias" creste in Sierra Nevada/California/SUA, si este considerat cel mai mare copac din lume. Cel mai mare specimen din Sequioa giganta este "General Sherman", care se afla in Sequoia National Park si are o inaltime de aproape 84 metri, si un volum impresonant de 1.486 metri cubi, iar greutatea lui depaseste 6.000 de tone. Varsta copacului este de cca. 2.200 de ani! Ca o raritate, cu acest tip de arbore ne putem intalni si in Romania, in satul Rogojel, din Arad, sau la Baile Herculane.

General Sherman tree

7. Copacul Coast Redwood


Coast Redwood este o alta specie de sequoia si a fost catalogat ca cel mai inalt copac din lume.  Cel mai inalt intre cei mai inalti este copacul "Hyperion" din Parcul National Redwood care avea in 2006 peste 115 metri inaltime. Pe locul doi in lume la cel mai inalt copac se afla "Stratosphere Giant", este localizat in Humboldt Redwoods State Parc si masoara 112,8 metri.

Unul dintre cei mai faimosi copaci din lume pe sub care poti circula cu masina este Chandelier din Leggett, California.

Coast Redwood tree

6. Capela stejar din Franta


Este una dintre cele mai celebre Capele din Franta. In anul 1669, Abatii din Detroit si din Cerceau au decis sa construiasca o capela intr-un stejar batran, care atunci avea 500 de ani. Mai tarziu, a fost adaugata inca o capela. Acum, anumite parti ale copacului s-au uscat, si coroana devine din ce in ce mai mica in fiecare an.

Chapel Oak

5. Copacul Pando


Copacul Pando din Utah face parte din colonia copacilor Quaking Aspen. Toti copacii din padure sunt identici, de par a fi clonati. De fapt, ei toti sunt parte a unui singur organism viu cu o enorma si incredibila radacina.

Pando inseamna in latina "imprastiat", "copacul" fiind compus din aproape 47.000 de alti copaci intinsi pe o suprafata de pamant de 107 acri. Se estimeaza ca ar cantari 6.600 de tone, devenind cel mai greu organism viu cunoscut. Varsta fiecarui copacel este de 130 de ani, iar varsta "copacului-mama" ar fi de 80.000 de ani.

Pando tree

4. Copacul Tule


Daca nu va este familiara aceasta denumire, atunci poate ca numele de Copacul Vietii face lumina.

Legendele locale spun ca poti scoate animalele, precum elefantul sau jaguarul, afara din trunchiul copacului (poate cu ajutorul imaginatiei).

De fapt, daca te uiti mai atent la formele si nodurile trunchiului Copacului Veitii vei observa mult mai multe fete cunoscute, de animale, mai mult sau mai putin infioratoare.

Il gasim in Mexic si are o inaltime de 58 metri si un diametru de 11,3 metri. Copacul este mandria mexicanilor.

In 1994, copacul "s-a imbolnavit" si parea ca este aproape de a muri. Dupa ce a fost chemat "doctorul de copaci" acesta a spus cu uimire ca acesta moare de sete. I-a facut imediat o prescriptie pe care scria: "Dati-i cat mai multa apa!". Dupa acest tratament, Copacul vietii si-a revenit spectaculos.
 
Tule tree 
 

3. Copacul Banyan


Cine nu a auzit de copacul banian, poate il recunoaste daca spunem ca in acest tip de copac si-a construit Robinson Crusoe adapostul.

Radacinile sale exterioare seamana cu niste serpi in sezonul de imperechere.

Plantat in anul 288 i.H, el este cel mai batran copac plantat din lume.

Banyan tree

2. Pinul Bristlecone


"Pinus longaeva", denumit si Methuselah, dupa personajul biblic ce a trait acum 969 de ani. Il regasim in Muntii Albi din California si se afla la 3.352 metri deasupra nivelului marii.

Bristle pine

1. Baobabul


Baobabul sau Adansonia poate creste aproape 30 de metri inaltime si 11 metri suprafata a coroanei.

Trunchiurile baobabului sunt niste rezervoare imense de apa, putand retine si 120.000 de litri, reusind astfel sa treaca prin conditii de seceta.

Copacul baobab este nativ din Madagascar. In sud-vestul Madagascarului, baobabul poate lua forme diferite de la sticle, lingurite sau de cranii.
 
Baobab 
 
De ce tipuri de constructii sunteti interesat?
 

Facebook

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
free counters

Proiecte case lemn - 2010-2012